flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Святошинський районний суд Києва традиційно відкрив свої двері для дітлахів

28 лютого 2020, 14:06

Правова освіта є надзвичайно важливою для виховання у молодого покоління українців поваги до закону і прав людини. Святошинський районний суд міста Києва не може залишатися осторонь цього процесу та завжди відкритий до співпраці, тому вкотре відкрив свої двері для школярів в рамках проведення заходу «День відкритих дверей».

Так, 28 лютого 2020 року до суду завітали учні 4-Б класу середньої загальноосвітньої школи №253 Святошинського району міста Києва.

Про особливості роботи судді учням розповіла суддя, заступник голови суду Інна П’ятничук, зупинившись на питаннях, що особливо цікавили учнів – які справи розглядає суд, як стати суддею, деякі особливості розгляду сімейних та кримінальних справ, притягнення до відповідальності за булінг тощо.

Для спілкування з учнями також були запрошені прокурор Київської місцевої прокуратури № 8 Юлія Малишева та старший слідчий Святошинського районного управління Національної поліції в місті Києві Наталія Долина, які спеціалізуються на кримінальних справах з участю неповнолітніх. Розповіли дітям про професію прокурора та слідчого, їх роль у розслідуванні справи та у судовому процесі. Велику увагу приділили особливостям притягнення неповнолітніх до кримінальної та адміністративної відповідальності, оскільки дуже часто про протиправність своїх дій вони дізнаються вже після того, як вчинили правопорушення.

Діти мали змогу побути на місці суддів.

 

Як завжди, особливе враження на дітей справило відвідування приміщення для утримання обвинувачених під вартою, а також архіву суду, де зберігаються судові справи починаючи з 1973 року.

 

На закінчення учням було запропоновано поділитися враженнями від особистого знайомства з роботою суду. Всі гості залишилися задоволеними отриманою інформацією та розповіли, що раніше їх враження про суд формувалося найчастіше з повідомлень ЗМІ та художніх фільмів, а після особистого візиту до суду вони змінили свою думку на краще.

Більше фото - на сайті суду у ФОТОГАЛЕРЕЇ.

Прес-служба Святошинського районного суду міста Києва