flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація по справі № 759/3498/15-к «Вбивства людей 20 лютого 2014 року під час Євромайдану»

03 березня 2017, 14:53

      Святошинський районний суд міста Києва доводить до відома громадськості та учасників процесу, що 02 березня 2017 року надано судове доручення стороні обвинувачення – Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури провести наступні слідчі розшукові дії:

слідчий експеримент шляхом відтворення обстановки подій, обставин загибелі та поранення конкретних осіб в межах висунутого обвинувачення, перевірки можливості ведення стрільби в бік протестуючих з різних секторів, в тому числі з, так званих, «сніжної» та «бетонної» барикад, відтворивши на підставі отриманих даних параметри останніх, положення у просторі тіл потерпілих на ділянках місцевості в момент отримання вогнепальних поранень з проведенням необхідних дослідів, вимірювань та випробувань з метою уточнення та перевірки відомостей про фактичні обставини отримання вогнепальних поранень громадянами під час подій 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській та прилеглих до неї територіях в м.Києві для підтвердження чи спростування можливості здійснення пострілів з вогнепальної зброї, що спричинили ці наслідки, з боку співробітників РСП ПМОП «Беркут», інших працівників правоохоронних органів чи взагалі невідомих осіб, з’ясування сектору ведення вогню;

огляд за участі спеціаліста баліста вантажних автомобілів, які використовувалися співробітниками правоохоронних органів як огорожа - «бетонна» барикада та службовий автотранспорт – водомети, які використовувалися співробітниками правоохоронних органів на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року на предмет встановлення слідів вогнепальних пострілів.

Виконати дане судове доручення щодо проведення слідчого експерименту та надати відомості до суду в строк до 18 квітня 2017 року.

Виконати дане судове доручення щодо огляду транспортних засобів та надати відомості до суду в строк до 01 липня 2017 року.

На час виконання судового доручення, щодо проведення слідчого експерименту, судовий розгляд по кримінальному провадженню «Вбивство людей 20 лютого 2014 року під час Євромайдану» (єдиний унікальний номер справи 759/3498/15-к) відкладено на 11 годину 30 хвилин 18 квітня 2017 року в приміщенні суду за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 142.

Трансляція судового засідання відбуватиметься на офіційному веб-порталі «Судова влада України».