flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадськості та учасників судових процесів!

18 листопада 2016, 15:23

        Святошинський районний суд м.Києва повідомляє, що в суді виникла складна ситуація щодо розподілення навантаження на суддів та  дотримання розумних строків розгляду справ, оскільки кількісний склад суддів Святошинського районного суду м.Києва складає 34 судді, з них станом на 18 листопада 2016 року фактично здійснюють правосуддя 19 суддів  (7 – спеціалізація щодо розгляду кримінальних справ, 12 –спеціалізація щодо цивільних та адміністративних справ).

Слід зазначити, що з травня 2014 року cуддя Косик Л.Г., з липня 2015 року суддя Журибеда О.М., з лютого 2016 суддя Коваль О.А. не виконують свої функціональні обов’язки в зв’язку з закінченням п’ятирічного строку призначення.

Також, не виконують свої функціональні обов’язки, в зв’язку з досягненням шістдесяти п’яти років, з червня 2014 року суддя Кохановська З.С., з листопада 2014 року суддя Біда М.А., з квітня 2016 суддя Лопатюк Н.Г., але на цей час не вирішено питання щодо їх звільнення, що вплинуло на результати роботи суду в цілому та розподілення навантаження на інших суддів.

На початку 2017 року закінчується п’ятирічний термін виконання повноважень у суддів Зайця Т.О., Жмудь В.О., Борденюка В.В., Макаренка В.В., Ключника А.С., у зв’язку з чим, відповідно до п. 2.3.3 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, на вказаних суддів не будуть розподілятися судові справи за два місяці до закінчення повноважень. 

Крім того, суддя П’ятничук І.В. та суддя Васильєва К.О. перебувають у відпустці по догляду за дитиною.

Таким чином, наприкінці 2016 – початку 2017 року кількість суддів, на яких розподілятимуться судові справи, становитиме лише 14 з 34 штатних посад суддів Святошинського районного суду міста Києва. 

Зменшення кількості суддів, які можуть здійснювати правосуддя, безперечно вплине на строки розгляду справ, обмеження права доступу громадян до правосуддя. 

Просимо учасників процесів з порозумінням поставитися  до даної ситуації, яка виникла не з вини суду. 

 

 В.о. Голови суду                                                                  С.І. Дячук

 Керівник апарату суду                                                        О.А. Морозовська