flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь судді Святошинського районного суду м.Києва у з'їзді Міжнародної асаціації суддів

16 жовтня 2015, 17:39

 З 02 жовтня 2015 року по 11 жовтня 2015 року делегація суддів України (членів Асоціації суддів України) прийняла участь у щорічному 58 міжнародному з’їзді Європейської асоціації суддів.

Зазначений з’їзд проводився Асоціацією суддів Іспанії в м. Барселона.

У з’їзді приймали участь делегація суддів країн Європи та суддів України:  Президент асоціації суддів України суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Євтушенко О.І., суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, суддя апеляційного суду м. Києва, суддя окружного адміністративного суду м. Києва, суддя апеляційного адіністративного суду м.Києва та суддя Святошинського районного суду м.Києва Ул’яновська Оксана Василівна.

У складі делегацій країн – учасниць перебували судді Верховних, апеляційних і місцевих судів – члени Асоціацій суддів цих країн.

На з’їзді  обговорювалось питання захисту суддів та проблемні питання, які виникають в деяких країнах Європи щодо відправлення правосуддя та незалежності судової влади.

Учасниками заслухані доповіді суддів України, Туреччини та інших частників. У процесі обговорення доповідей, учасниками з’їзду прийняті резолюції щодо положення та соціального захисту суддів цих країн та обговорені питання щодо вирішення конфліктних ситуацій, які склалися в цих країнах.

Члени делегації України у своїх виступах проінформували учасників конференції про ситуацію, яка сталася в Україні.

Участь у таких міжнародних зібраннях,  має велике значення, тому, що поглиблює обізнаність суддів з міжнародними нормами права, посилює взаємодію та спілкування між суддями різних країн, враховуючи досвід європейських країн та суддів, які розглядають різні справи, сприяє подальшим дружнім стосункам між суддями різних країн.