flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Святошинському районному суді міста Києва відбувся «День відкритих дверей» для майбутніх правників

02 жовтня 2023, 17:49

Правова освіта є надзвичайно важливою для виховання у молодого покоління українців поваги до закону і прав людини. Святошинський районний суд міста Києва не може залишатися осторонь цього процесу та завжди відкритий до співпраці, тому вкотре відкрив свої двері для студентів в рамках проведення заходу «День відкритих дверей».

Так, 02 жовтня 2023 року (вперше після початку повномасштабної війни в Україні) до нашого суду завітали майбутні правники – студенти I курсу Торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету, які навчаються за спеціальністю «Правознавство».

Ознайомчу екскурсію приміщенням суду провели голова суду Інна П’ятничук та заступник керівника апарату Катерина Роганькова.

Голова суду розповіла гостям про історію створення Святошинського районного суду міста Києва, окреслила коло справ, які розглядаються в суді, ознайомила з основними посадовими обов’язками працівників суду. Окремо зупинилися на питаннях, які поставили студенти – вимогах до кандидата на посаду судді, порядку призначення на цю посаду, особливостях кримінальної відповідальності неповнолітніх, стрімкому рівні цифровізації та розвитку електронних сервісів в системі правосуддя тощо.

Заступник керівника апарату К.Роганькова, на яку також покладено обов’язки прес-секретаря суду, наголосила на відкритості суду для громадськості та ЗМІ, відкритості судового процесу, а також  на підвищенні довіри до судової влади, яка у своїй діяльності керується виключно законами та Конституцією України та є незалежною.

Відвідування суду є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх юристів визначитись із вибором професії та особисто сформувати враження про судову систему.

Особливе враження на гостей справило відвідування приміщення для утримання обвинувачених під вартою, візит до канцелярій суду, а також до архіву суду, де зберігаються судові справи починаючи з 1973 року.

На закінчення студентам було запропоновано поділитися враженнями від особистого знайомства з роботою суду. Всі гості залишилися задоволеними отриманою інформацією та наголосили на тому, що раніше їх враження про суд формувалося здебільшого за повідомленнями ЗМІ, а після особистого відвідування суду вони змінили свою думку на краще.

 

Прес-служба Святошинського районного суду міста Києва