flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд скасував свою заборону на припинення трансляції програми «Доброго ранку, Україно!»

12 липня 2018, 16:03

Ухвалою від 12 липня 2018 року Святошинський районний суд міста Києва задовольнив клопотання відповідача по справі ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (далі – ПАТ «НСТУ») про скасування заходів забезпечення позову.

Таким чином, після набрання сьогоднішньою ухвалою суду законної сили буде знято заборону на припинення трансляції програми «Доброго ранку, Україно!», що виходить в ефірі каналу «UA: Перший» щодня з 630 до 930 год.

«На час постановлення ухвали про забезпечення позову від 27.06.2018 року суду не було відомо про наявність у провадженні Господарського суду м. Києва справи між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав» - йдеться у відповідній ухвалі судді О.М. Журибеди.

Нагадаємо, що раніше, 27 червня, суд своєю ухвалою задовольнив заяву позивача ТОВ «ЕРА МЕДІА» про забезпечення позову шляхом заборони припинення трансляції вказаної програми.

Вказана справа перебуває у провадженні судді Святошинського районного суду міста Києва Олександра Миколайовича ЖУРИБЕДИ починаючи з 23.06.2018 р., коли ТОВ «ЕРА МЕДІА» звернулося до суду з позовом до Скачко Злати Георгіївни та ПАТ «НСТУ» про зобов’язання виконувати договір та визнання продовженим договору, на підставі якого виробляється і транслюється програми «Доброго ранку, Україно!», що виходить в ефірі каналу «UA: Перший» щодня з 630 до 930 год.

Крім того, повідомляємо, що провадження по справі буде зупинено, а саму справу буде направлено до Апеляційного суду міста Києва, оскільки ухвалу від 4 липня про відкриття провадження було оскаржено представником відповідача Скачко З.Г. з підстав порушення правил підсудності.

Звертаємо увагу, що ухвала суду від 12 липня про скасування заходів забезпечення позову може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва протягом 15 днів з дня її проголошення.

 

Прес-служба Святошинського районного суду міста Києва