flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Руссу Сергія Григоровича!

24 березня 2019, 09:36

РІШЕННЯ

        ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

 

ун. №  759/14011/18

 

пр. №   2/759/1868/19

             12 березня 2019 рокуСвятошинський районний суд м. Києва  в складі:

головуючої судді:                                             Т.О. Величко

за участі секретаря судового засідання:                   В.В.Дудник

Позивач                                                                        А.В.Руссу

Представник позивача                                                Є.О.Турова

розглянувши у відкритому  судовому засіданні залі суду в м.Києві  цивільну  справу за позовом    Руссу Алли Вікторівни до Руссу Сергія Григоровича про розірвання шлюбу,  суд,-      

   

           В С Т А Н О В И В:

В провадженні Святошинського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом Руссу Алли Вікторівни до Руссу Сергія Григоровича про розірвання шлюбу.

Сторони перебувають   в  зареєстрованому  шлюбі з 08 листопада  2013  року.

Від шлюбу сторонни мають дітей – Руссу Діану Сергіївну, 03 квітня 2014 року народження, Руссу Каріну Сергіївну, 12 грудня 2016 року народження.

            Позивач просить суд розірвати шлюб з  відповідачем, посилаючись на те, що сімейне життя не склалося, оскільки сторони мають зовсім різні погляди на життя  та ведення домашнього господарства, в зв’язку з чим сторони втратили один до одного почуття поваги та любові. Позивач зазначив, що жодних стосунків не підтримують, спільного господарства не ведуть з  квітня 2018 року.

            Ухвалою суду від  10.09.2018 року відкрито продовження у справі.

            Позивач у судове засідання з’явилася,  позов підтримала.

Відповідач повторно у судове засідання не  з’явилася, про дату та час судового засідання повідомлявся належним чином, причини нявки суду не повідомив, відзив на позовну заяву не подала, а тому суд вважає за можливе проводити судове засідання у порядку ст.. 280 ЦПК України.

            Відповідно до  ч.3 ст.105 СК України, шлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя на підставі рішення суду.

            Згідно до ч.2 ст.112 СК України, суд, постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Відповідно до ст. 24 СК України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Примушення жінки та чоловіка до шлюбу не допускається.

Суд, заслухавши пояснення позивача, дослідивши матеріали справи, вважає, що причини, що спонукали сторони на розірвання шлюбу є обґрунтованими, оскільки судом достовірно встановлено, що подальше спільне життя подружжя та збереження сім»ї не можливе, а тому заява підлягає задоволенню, сторони  не підтримують шлюбних стосунків, не ведуть спільного господарства.

Керуючись ст.ст. 24,104, 105, 110, 112  Сімейного Кодексу України, ст.ст.4-13,  77-84, 142, 259, 260, 264-266, 268, 280 ЦПК України, суд,-

    

             УХВАЛИВ:

Позов Руссу Алли Вікторівни до Руссу Сергія Григоровича про розірвання шлюбу - задовольнити.

Шлюб, зареєстрований 08.11.2013 року між Руссу Сергієм Григоровичем та Руссу Аллою Вікторівною у Відділі державної реєстрації актів цивільного стану Святошинського районного управління юстиції у м. Києві,  про що є актовий запис №1670 -  РОЗІРВАТИ.

Стягнути з відповідача Руссу Сергія Григоровича, на користь Руссу Алли Вікторівни, 02, в розмірі 704 (сімсот чотири) грн. 80 коп.

Після набуття законної сили рішенням суду копію рішення суду направити до Відділу реєстрації актів цивільного стану Святошинського районного управління юстиції у м. Києві.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Святошинський районний суд м. Києва  шляхом подачі апеляційної скарга на рішення суду  протягом 30 днів з часу його проголошення.

 

            Суддя:                                            Т.О. Величко