flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Михайлова Сергія Леонідовича!

20 лютого 2018, 12:27

 СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр.№2/759/2878/18

ун.№759/17465/17

         У Х В А Л А

         ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

19 лютого 2018 року                                                                                                                       м. Київ

суддя Святошинського районного суду м. Києва Ул’яновська О.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою Михайлова Сергія Леонідовича до Михайлової Христини Юріївни про розірвання шлюбу,   

                             ВСТАНОВИВ:

20.11.2017 до Святошинського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява, яку 22.11.2017 передано судді, для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 22.11.2017 зазначену заяву залишено без руху та надано строк на усунення недоліків.

З матеріалів справи вбачається, що дану ухвалу суду було направлено позивачу на адресу, яка була вказана в позовній заяві, однак 20.01.2018 до суду повернувся конверт без вручення з позначкою поштового відділення «інші причини, що не дали змоги виконати обов’язки щодо пересилання поштового відправлення».

Ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Як наголошує у своїх рішеннях Європейський Суд з прав людини, позивач як сторона, яка задіяна в ході судового процесу, яка є його ініціатором, зобов'язана з розумним інтересом цікавитись провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати свої процесуальні обов'язки.

Таким чином, враховуючи вищезазначене,  приходжу до висновку про повернення позивачу позовної заяви з додатками.

Згідно з ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі вище викладеного, керуючись ст. 185 ЦПК України, 

                                                            УХВАЛИВ:

Позовну заяву Михайлова Сергія Леонідовича до Михайлової Христини Юріївни про розірвання шлюбу вважати неподаною та повернути позивачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду м. Києва через Святошинський районний суд м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали (зважаючи на п. 15.5 перехідних положень ЦПК України щодо порядку подання апеляційних скарг на судові рішення).      

Суддя: