flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Зінченко Світлану Сергіївну!

12 травня 2017, 13:16

 СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

 

пр.№2/759/2646/17

ун.№759/2279/17

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12 травня 2017 року                                                                                                             м. Київ

Суддя Святошинського районного суду міста Києва Войтенко Ю.В., розглянувши матеріали позовної заяви Минько Володимира Володимировича до Зінченко Світлани Сергіївни про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

Позивач Минько Володимир Володимирович звернувся  до суду з цивільним позовом до Зінченко Світлани Сергіївни про розірвання шлюбу.

10 квітня 2017 року ухвалою Святошинського районного суду м. Києва даний позов було залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків.

Так, на  виконання ухвали суду від 10.04.2017 року позивачем Минько Володимиром Володимировичем було направлено до суду клопотання про звільнення судового збору, обґрунтувавши тим, що на сьогоднішній день позивач знаходиться у складному матеріальному становищі та не має фінансової можливості сплатити судовий збір, крім того позивач відбуває покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Вирішуючи питання про можливість відкриття провадження у справі, суд приходить до наступного висновку.

Законом України «Про судовий збір» (в новій редакції), згідно ст.5 визначений перелік осіб, які звільнені від сплати судового збору.

В той же час, відповідно до ч. ч.1, 3 ст.82 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі. З підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд може зменшити розмір належних до оплати судових витрат, пов'язаних з розглядом справи, або звільнити від їх оплати.

Згідно ст. 8 Закону України «Про судовий збір» враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Таким чином, враховуючи матеріали справи та норми чинного законодавства, клопотання про звільнення від сплати судового збору в даному випадку підлягає задоволенню.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суддя приходить до переконання про недоцільність проведення попереднього судового засідання, що узгоджується з вимогами п.7 ст.130 ЦПК України.

Справа підготовлена для розгляду в судовому засіданні. У ході підготовки справи до судового розгляду проведені наступні дії: з'ясовано позовні вимоги позивача, вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі; визначено, які факти необхідно встановити для вирішення спору; з'ясовано якими доказами позивач обґрунтовує позовні вимоги.

Керуючись ст. ст. 1182122126130 ЦПК України, судя -

УХВАЛИВ:

Клопотання Минько Володимира Володимировича про звільнення від сплати судового збору – задовольнити.

Звільнити Минько Володимира Володимировича від сплати судового збору за подання позовної заяви по справі Минько Володимира Володимировича до Зінченко Світлани Сергіївни про розірвання шлюбу.

Відкрити провадження у справі за позовом Минько Володимира Володимировича до Зінченко Світлани Сергіївни про розірвання шлюбу, невідкладно надіславши ухвалу про відкриття провадження особам, які беруть участь у справі.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 02.06.2017 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Святошинського районного суду м. Києва, за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 142, зал № 6.

Відповідачу невідкладно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів та запропонувати подати до суду письмове заперечення проти заявлених вимог з обов'язковим посиланням на докази, якими такі заперечення обґрунтовуються.

Роз'яснити сторонам, що до початку розгляду справи по суті, вони зобов'язані повідомити суд про всі  відомі їм рішення суду, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету.

Роз'яснити сторонам, що у відповідності до вимог ст.131 ЦПК України, сторони зобов'язані подати докази чи повідомити про них суд до початку розгляду справи по суті.

Докази, подані з порушенням встановленого процесуального строку, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подано несвоєчасно з поважних причин.

В судове засідання викликати сторін. Особи, які беруть участь у справі, мають право заявляти клопотання про розгляд справи за їх відсутності, що узгоджується з вимогами ч.2 ст.158 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині недотримання правил підсудності шляхом подачі апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали, апеляційна скарга подається до апеляційного суду м. Києва через Святошинський районний суд м. Києва.

  

Суддя                                                                                                                  Ю.В. Войтенко