flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Куклінського Миколи Володимировича!

10 грудня 2015, 15:26

РІШЕННЯ

            ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

         (заочне)

 

ун. №  759/8351/15-ц

пр. №   2/759/4116/15

 17 листопада 2015 року  Святошинський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді                                              Миколаєць І.Ю.

при секретарі                                                        Галицькій В.А.

за участю  позивача                                            Куклінської О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Куклінської Олени Василівни до Куклінського Миколи Володимировича про розірвання шлюбу,

 

ВСТАНОВИВ:

26.05.2015 року Куклінська О.В. звернулася до суду з позовом щодо розірвання шлюбу, зареєстрованого 06.02.1993 року Виконавчим комітетом Дзвінківської сільської ради Васильківського району Київської області (актовий запис № 2) між нею та Куклінським М.В. посилаючись на те, що спільне життя з відповідачем  не склалося через різні погляди на сімейне життя та відсутність взаємопорозуміння.  На час звернення до суду сторони разом не проживають, спільне господарство не ведуть, мають окремий бюджет, шлюбно-сімейні стосунки не підтримують. Від шлюбу сторони дітей не мають. Куклінська О.В. вважає, що подальше збереження шлюбу неможливе і суперечить її життєвим інтересам.

У судовому засіданні Куклінська О.В. позов підтримала та просила його задовольнити. Пояснила, що з Куклінським М.В. не проживають однією сім’єю двадцять років.

Куклінський М.В. у судове засідання не з’явився, повідомлявся про місце та час розгляду справи належним чином, клопотання про розгляд справи за його відсутності до суду не подавав.

Суд вважає можливим ухвалити у справі заочне рішення, оскільки позивач не

заперечує проти такого вирішення справи.

Суд, вислухавши пояснення позивача, дослідивши матеріали справи вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 110 Сімейного Кодексу України позов про розірвання шлюбу може бути пред'явлений одним із подружжя.

Відповідно до ст. 112 Сімейного Кодексу України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Судом встановлено, що Куклінська О.В. та Куклінський М.В. перебувають у зареєстрованому шлюбі з 06.02.1993 року, про що Виконавчим комітетом Дзвінківської сільської ради Васильківського району Київської області  зроблено актовий запис № 2 та видано відповідне свідоцтво (а.с.19).

Із пояснень позивача вбачається, що сторони від шлюбу дітей не мають, не ведуть спільного господарства, не підтримують сімейно-шлюбні стосунки і мають окремий бюджет.

За таких обставин суд дійшов висновку, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечить інтересам позивача. Тому позов є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Після розірвання шлюбу Куклінська О.В. бажає змінити прізвище набуте в шлюбі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110-112 Сімейного Кодексу України, ст.ст.10, 57, 60, 209, 213-215, 218, 224-228, 292, 294 ЦПК України, суд

 

ВИРІШИВ:

Позов Куклінської Олени Василівни до Куклінського Миколи Володимировича про розірвання шлюбу, задовольнити.

Шлюб між Куклінською Оленою Василівною та Куклінським Миколою Володимировичем, зареєстрований 06.02.1993 року Виконавчим комітетом Дзвінківської сільської ради Васильківського району Київської області  (актовий запис № 2), розірвати.

Після розірвання шлюбу Куклінській Олені Василівні змінити прізвище на дошлюбне «Журило».

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

            Апеляційну скаргу на рішення суду може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні в судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

 

         Суддя: