flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Заіки Максима Миколайовича!

11 серпня 2021, 18:25

пр. № 2-н/759/456/21

ун. № 759/18053/21

                                До відома Заіки Максима Миколайовича!

                                м. Донецьк                                                  

У провадженні Святошинського районного суду міста Києва (м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-А) перебуває Льовічевої Наталії Володимирівни про видачу судового наказу про стягнення аліментів на утримання дитини.

10 серпня 2021 року суддею Святошинського районного суду м. Києва Миколаєць І.Ю. видано судовий наказ такого змісту:

"Стягнути із Заіки Максима Миколайовича на користь Льовічевої Наталії Володимирівни аліменти на утримання сина Заіки Артема Максимовича в розмірі ¼ від усіх видів заробітку (доходу) боржника, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму та не більше десяти прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 09.08.2021 року і до досягнення дитиною повноліття.

Стягнути з Заіки Максима Миколайовича на користь держави судовий збір в розмірі 227,00 грн".             

Відповідно до ст. 168 Цивільного процесуального кодексу України, під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.


Згідно зі ст. 170 Цивільного процесуального кодексу України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до п. п. 4, 5 ч. 1 ст. 161 цього Кодексу. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.


За приписами ч. 7 ст. 170 Цивільного процесуального кодексу України у разі видачі судового наказу відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 161 цього Кодексу боржник має право звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів. 

       
У разі видачі судового наказу відповідно до п. п. 4, 5 ч. 1 ст. 161 цього Кодексу, судовий наказ може бути переглянуто за нововиявленими обставинами у порядку, встановленому главою 3 розділу V цього Кодексу. 

 

                       Суддя                                                                                               І.Ю.Миколаєць