flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Урок справедливості" для школярів від судді-спікера Святошинського райсуду Києва

16 жовтня 2018, 15:46

Всеукраїнська акція для школярів 1-4 класів «Урок справедливості» організована за ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку USAID в рамках Програми «Нове правосуддя».

Що ж таке є "СПРАВЕДЛИВІСТЬ"? Намагалися зрозуміти та дати своє визначення їй діти 4-го класу санаторної школи - інтернату №20 та діти 3-го класу середньої школи №29 в місті Києві за участю судді-спікера Святошинського районного суду міста Києва Оксани КОВАЛЬ.

Називали серед її критеріїв: доброту, чесність, розуміння, взаємоповагу тощо за спільним погодженням у відсутності чіткої формули справедливості як такої, проте з великою довірою до її формування через правило «Стався до людей так, як хотів би, щоб ставилися до тебе».

"Такий дитячий погляд на справедливість радує дорослий та холодний розум 👍" - поділилася своїми враженнями Оксана КОВАЛЬ.

Мали можливість маленькі, але свідомі українці приміряти на себе роль судді 👩🏻‍⚖️👨‍⚖️у вирішені спору щодо загубленого Конем (персонаж із мультфільму) майна, яке знайшов та в подальшому добросовісно використовував Хом'як.

Як результат, окрім вирішеного спору, стало очевидним, що не так вже і легко бути вершителем долі, не така вона вже і проста та справедливість, на відміну від зруйнованого шаблонного та застарілого мислення щодо недоступності та закритості суду ⚖️.

 

Прес-служба Святошинського районного суду міста Києва