flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, що тримав в заручниках власних дітей, проведе під вартою 60 діб

31 серпня 2018, 16:00

Сьогодні слідчий суддя Святошинського районного суду міста Києва Максименко Л.В. розглянула клопотання слідчого відділу Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві про обрання запобіжного заходу 51-річному батьку, який утримував в заручниках власних дітей і був затриманий правоохоронцями в ході силової операції «Заручник» 30 серпня по вул. Жмеринській в м. Києві.

Нагадаємо, напередодні чоловік після сварки з дружиною забарикадувався у квартирі, взявши в заручники чотирьох власних дітей віком від 3-х до 13-ти років, погрожуючи застосувати зброю.

Горе-батьку слідчі інкримінують насильницьке тримання неповнолітніх осіб в якості заручників (ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України), за що у разі доведення вини чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

За версією слідства, підозрюваний після конфлікту із колишньою дружиною тримав у заручниках малолітніх дітей з метою спонукання екс-дружини до надання йому грошових коштів.

«Враховуючи, що підозрюваний житель Святошинського району Києва обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років, ніде не працює, може ухилятися та переховуватися від слідчих, а також може впливати на потерпілих та свідків, проживає у спільному житлі з дітьми, яких утримував в заручниках, прошу суд застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб» – йшлося у клопотанні слідчого Святошинського управління поліції Києва.

Після дослідження в судовому засіданні наданих матеріалів, а також після заслуховування думок всіх учасників процесу щодо заявленого клопотання слідчий суддя винесла ухвалу, якою клопотання задовольнила – обрала підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави в сумі 17 620 гривень.

Таким чином, чоловік, що утримував в заручниках власних дітей, проведе під вартою в Київському СІЗО наступні 60 діб, якщо за нього не буде внесено заставу.

Варто зазначити, що сам підозрюваний в судовому засіданні погодився з клопотанням слідчого щодо обрання йому саме такого запобіжного заходу.

 

Прес-служба Святошинського районного суду міста Києва