flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Святошинському районному суді міста Києва відбувся «День відкритих дверей» для школярів

11 квітня 2018, 17:31

Правова освіта є надзвичайно важливою для виховання у молодого покоління українців поваги до закону і прав людини. Святошинський районний суд міста Києва не може залишатися осторонь цього процесу та завжди відкритий до співпраці, тому відкрив свої двері для школярів в рамках проведення заходу «День відкритих дверей».

Так, 11 квітня 2018 року до суду завітали учні 10-А класу спеціалізованої школи № 200 імені Василя Стуса.

Ознайомчу екскурсію приміщенням суду провели керівник апарату суду Оксана Морозовська та її заступник Катерина Роганькова.

Керівник апарату О.Морозовська розповіла гостям про історію створення Святошинського районного суду міста Києва, окреслила коло справ, які розглядаються в суді, ознайомила з основними посадовими обов’язками працівників суду.

Заступник керівника апарату К.Роганькова, на яку також покладено обов’язки прес-секретаря суду, наголосила на відкритості суду для громадськості та ЗМІ, відкритості судового процесу, а також  на підвищенні довіри до судової влади, яка у своїй діяльності керується виключно законами та Конституцією України та є незалежною.

Про особливості роботи судді учням розповіла суддя-спікер Вікторія Жмудь, зупинившись на питаннях, що особливо цікавили учнів – вимогах до кандидата на посаду судді, порядку призначення на цю посаду тощо.

Відвідування суду є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх студентів визначитись із вибором професії та особисто сформувати враження про судову систему.

Тому до спілкування з учнями також була запрошена прокурор Київської місцевої прокуратури № 8 Юлія Малишева, яка спеціалізується на підтриманні державного обвинувачення у кримінальних справах, де обвинуваченими є неповнолітні. Прокурор Ю.Малишева розповіла про професію прокурора, роль прокурора у судовому процесі та окремо зупинилася на деяких особливостях притягнення неповнолітніх до кримінальної відповідальності, оскільки дуже часто про протиправність своїх дій вони дізнаються вже після того, як вчинили злочин.

Адвокат Лариса Дрьоміна розповіла про особливості професії адвоката, роль адвоката, захисника, представника у судовому процесі, а також зупинилася на загальноприйнятих правилах поведінки в суді та під час судового засідання.

На закінчення учням було запропоновано поділитися враженнями від особистого знайомства з роботою суду. Всі гості залишилися задоволеними отриманою інформацією та наголосили на тому, що раніше їх враження про суд формувалося найчастіше за повідомленнями ЗМІ, а після особистого відвідування суду вони змінили свою думку на краще.

 Прес-служба Святошинського районного суду міста Києва